Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Magyaridő: Mimagyar, minemaz 2009-be'?

2009.01.23. 13:58 bbjnick

...És most nagyon alpári, mocskosszájú és ordenáré és minden ilyesféle leszek. Előre is elnézést kérek...

Mimagyar, minemaz 2009-be’?

A napokban több bejegyzést is olvastam jeles bloggerektől, mely bejegyzések mondandója a magyarság jelen állapotát próbálta pöcögtetni; vérmérséklettől függően, ki így(ebben), ki úgy(abban) fogalmazta meg kérdéseit-kétségeit. Például ők így:

inszeminator.blog.hu/2009/01/21/mi_a_magyar_mi_az_ir

masikmagyarorszag.blog.hu/2009/01/21/egy_rendszer_moralis_alapjai

osember.blog.hu/2009/01/05/szimbola

magyarido.blog.hu/2009/01/20/a_horror_ideje 

tajkep.blog.hu/2009/01/23/mi_a_magyar_2009_ben

optik_kk_csaloora_szpvrz_bbjnckvrzblghz_.jpgMagyaridő. A kép forrása a Zinternet.

Gasper blogger, a tajkep.blog.hu szerzője, az Új érzékenység mozijának alkotóihoz hasonlóan, alapvetően esztétikai alapú kritikával élt a Kacsin'gatós (Kádár) és rendszere irányába, majd némiképpen önmarcangoló attitűdöt vett fel. Ez az attitűd indított arra, hogy válaszoljak neki. Azon nyomban kommenteltem is posztjához egyet:

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2009.01.23. 06:00:38

Kedves Gasper!

(...)

(...) (idézek egy régebbi bejegyzésemből) Kocsmai beszélgetéseink során társaságunk gyakran két részre szakad, ha az ország állapotáért való felelősség kérdéséről esik szó. Két nagyon pregnáns, nagyon egyértelmű álláspont kerül egymással ilyenkor szembe: vannak közöttünk, akik szerint, fölösleges a felelősök keresése, hiszen valamennyien, egyként felelősek vagyunk, ha másért nem, hát azért, mert hatalomba juttattuk és megtűrtük „magunkon” az elmúlt közel húsz év politikai vezetőrétegét (úgyhogy, csak azt kaptuk, amit érdemeltünk); mások másként gondolják: szerintük a hatalom birtoklása egyben a felelősség viselését is maga után vonja, hiszen a hatalmon lévők rendelkez(het)nek csak a felelős döntésekhez elengedhetetlen információkkal (és perspektívával). Én rendszerint az utóbbi állásponthoz csatlakozom. (idézet vége)

Éspedig azért (csatlakozom az utóbbi állásponthoz), mert (és itt kapcsolódnék mostani bejegyzésedhez) lényegében akkor sem volt igazi alternatívája a "népnek" amikor a szocializmust, és akkor sem, amikor a kapitalizmust a nyakába kapta. (Vagy tévednék?)

Éppen ezért (szerintem): hagyjuk az önostorozást és a h*lyemagyarozást, és keressük ott a bajok forrását, ahol van. Ortega y Gassett (remélem jól írtam a nevét:-)) is megmondta, hogy a történelem az elitek játéka:-( Szóval, arrafelé keresgéljünk egy kicsit...

És most nagyon alpári, mocskosszájú és ordenáré és minden ilyesféle leszek. Előre is elnézést kérek:-)

Tegnap este láttam a tévében Dzs*szt L*cika műsorát (M*gánbeszélgetés), amelyben T*más P*l cucillomókussal b*zizták egymást. No, ha valaki megtekinti a hivatkozott műsort, akkor abból minden világossá válhat számára az elmúlt húsz-harminc év történéseit illetően. És most egy kicsit sem túloztam.

Ezek a korrupt, öntelt, közmagyarvéren hízlat, kiégettlelkű fennhéjázó sz*rok, akik ménsztrímértelmiséginek hívják és valakinek képzelik magukat, de akik valójában máshoz sem értenek, mint az öngerjesztő handabandázáshoz és a módszeres s*ggnyaláshoz (pszeudoegzisztens öncsalás, szisztematikus létrontás, szellemi parazitizmus, exkvizit immoralitás, prepotens hitetlenség stb.), ezek jelen helyzetünk elsődleges felelősei. (Milyen jól mondja szegény Hamvas Béla, hogy ez a magatartás - valójában sokkal inkább létállapot - nem más, mint "a bestiális politikai önkényuralmak másik, mondjuk, privát oldala". Ugye, milyen szépen meg is találták egymást a múltban is, a jelenben is?!)

Személy szerint semmi bajom T*más P*llal (nem ismerem, nem volt alkalmam vele sem összehaverkodni, sem összekülönbözni), de tegnap ott abban a műsorban olyan látványosan demonstrálta a "magafajta" minden jellegzetességét, hogy aki abból nem ért, az semmiből.

És, bizony, hátulról ezek t*sszák, alulról ezek b*szgatják azt a politikai "elitet", amely, mint talajvesztett bolsevikok, s*gghülye kiszfiúk-lányok és kis- és középpályás bűnözők gyülekezete, ezek nélkül a ménsztímesek nélkül nemhogy a hatalmat nem birtokolhatná, de még egy kisebbféle bandacsetepatéban is alulmaradna.

(...)

Ha ez túlzásnak tűnik, kedves Gasper, ajánlom nézd meg a Dzs*szt L*cika műsorát és nem fog annak tűnni:-(

Nem elitellenes indulatok íratják velem ezeket a sorokat, hanem éppen ellenkezőleg, a méltóság tisztelete és a méltányosság utáni vágy:-) És a hazaszeretet.

Egy szó mint száz, mielőtt leönmarcangolnánk magunkról a maradék bőrt és saját "fajtánk" iránti gyűlöletben élnénk ki kétségbeesésünket, kicsit nézzünk szét magunk körül és mérlegeljünk...

No, ide a végére még mondok egy "nagyot": Ahogy mi mérünk másokat, mi is úgy mérettetünk!

baráti ü:-)
bbjnick

Talán fölösleges (talán nem) e kommenthez hozzáfűznöm, hogy nem személyek ellen, hanem magatartásformák (létformák) ellen íródott. Ez nem személyes kérdés. Illetve mégiscsak az, amennyiben lelkiismereti kérdés.

A többit az olvasóra bízom. 

(A bejegyzés) Innét: neonepiprimitiv.blog.hu/2009/01/23/mimagyar_minemaz_2009_be

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása