Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„That was Can You Dig It...”

2008.07.19. 23:59 bbjnick

A kuruc.info-affér vagy Dig it!

Like a rolling stone...

Like the FBI and the CIA
And the BBC BB King
And Doris Day Matt Busby

Dig it...
That was Can You Dig It by Georgie Wood
Dig it...
And now we'd like to do Hark The Angels Come

A kuruc.info-t sohasem olvastam. Nem az én ízlésemnek való produktum volt. Sokáig arról is meg voltam győződve, hogy az NBH működteti, azzal a céllal, hogy megossza, gyöngítse a nemzeti gondolkodásúak táborát. De ami most a kuruc.info körül zajlik, messze túlmutat egy zagyva honlap elérhetőségének-nemelérhetőségének kérdésén és a szuverenitás-függőség, a jogállamiság-pártirányítás és a demokrácia-diktatúra dilemmáját állítja elénk. Ez pedig némiképp több, mint ízléskérdés.

Pártunk és kormányunk ma már dicsekszik is azzal, hogy elérte az USA-hatóságoknál, hogy a helyi szolgáltatóval fölmondassák a kuruc.infoval kötött szolgáltatási szerződést. Mégis hogyan történt ez? Melyik volt az a magyar állami szerv, magyar hatóság, amely fölvette a kapcsolatot az amerikai állami szervekkel, hatóságokkal (és mely szervekkel vagy hatóságokkal?), és milyen egyezmény, államközi megállapodás stb. alapján érte el, hogy azok (ott az USÁ-ban) lépjenek? Milyen (ottani) állami szerv, hatóság, milyen hivatalos eljárás során, hogyan kötelezte arra a szolgáltatót, hogy megtegye ezt? Mi ennek a hivatalos útja-módja? Ez itt a kérdés, és, legalábbis szerintem, izgalmasabb, mint kedvenc bulvársztárjaink szerelmi élete.

Ha minden úgy történt, ahogyan sejtem, akkor (igaza van Csutakaszürkeló bloggernek és) olyan nagy sz*rban vagyunk, hogy nagyobban már nem is igen lehetnénk. De hátha nem! Bizony, ha másért nem is, de az aggályok eloszlatása végett, jó volna, ha a magyar kormány őszintén és minden részletére kiterjedően tájékoztatná a magyar közvéleményt a kuruc.info-ügyről (mint olyanról)! Ne nyugtalanítsuk egymást, elvtársak, mert abból semmi jó nem sülhet ki!

Lehet, hogy nem szerzek magamnak nagy népszerűséget a magyar szélső-radikális-faji (nemértekhozzámilyen) körökben, de úgy gondolom: hogyha a kuruc.info megsértette a hatályos magyar törvényeket (amit nem tudhatok, mivel nem olvastam), akkor, bizony, az jogkövetkezményekért kiállt. Létezik (?) Magyarországon a rendőrség intézménye, amelynek nemcsak joga, de kötelessége is, hogy a törvénysértések elkövetőit földerítse és az igazságszolgáltatás elé állítsa. A bíróság pedig mérlegel (?), majd dönt, előbb-utóbb jogerősen is. Én azonban – javítsatok ki, ha tévednék – egyetlen ilyen eljárásról sem halottam a kuruc.infoval kapcsolatban. No, most akkor...

gulagfotokkszpvrzngtv_bbjnckvrz_.jpgAki leélt harminc-ötven-hetven évet a huszadik század Magyarországán, annak olyan szerteágazó tapasztalatai gyűlhettek össze a hatalmi visszaélésekről, hogy még különösebb fantáziával sem kell bírnia, hogy feltegye a kérdést: ha valóban azt látom, amit látok, és nem csak holmi élelmiszer-adalékanyag zavarta meg a tisztánlátásomat, akkor, kérdezem tisztelettel: hány, hivatalosan eltűntnek nyilvánított, magyar raboskodik a guantanamói amerikai koncentrációs táborban (vagy másutt)?

Hát, erre már föl kellett bontanom egy üveg bort. Az van ráírva, hogy félédes asztali bor. A félédes stimmel, talán az asztali is... No, de a bor... A jelzők még csak-csak, no, de az alany...

(A bejegyzés) Innét: magyarido.blog.hu/2008/07/19/a_kuruc_info_affer_vagy_dig_it

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása