Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Pázmány Péter írja

2008.05.10. 05:52 bbjnick

 
 
„Ugyanis micsoda haszna és gyümölcse volna a világnak abból, hogy Christus született és megfeszíttetett, ha az apostolok Szentlélek vezérlése által ezt el nem hitetnék az emberekkel? Vagy bár elhitetnék is, micsoda jót várhatnánk ezekből, ha a Szentlélek fel nem gerjesztené isteni szeretetre szívünket, nem erősítené malasztjával gyarlóságunkat? Mit használ a drága orvosság, ha ezt magához nem vészi, de csak polcon nézi a beteg ember? A Christus érdeme bévségesen elég üdvösségünkre, de üdvösségünket nem szerzi különben, hanem ha azt a Szentlélek vétele és az isteni parancsolatok engedelmessége által magunkhoz kapcsoljuk. Jericho kőfalai le nem dőltek a papi trombiták zengése nélkül; a hitetlenségnek és gonoszságnak erős bástyái sem romolhatnak el, hanem mikor az Isten trombitái a Szentlélek zúgó fuvallásával bétöltetvén, hangoskodni kezdettek e világon.”
 

Pázmány Péter A Szentlélek jövetelének hasznai c. munkája olvasható, a Lukácsy Sándor szerkesztette, A Tűz cselekedetei c. kötetben (A MEK-en megtalálható, letölthető): 

www.mek.oszk.hu/04800/04845/index.phtml

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr64462221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása