Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...rászorulva a hívek szeretetére...

2016.07.14. 21:11 bbjnick

1.

Olvasom: „(...) Ferenc megkérdezte egyik tekintélyes bíborosát, hogy vajon a dogmatikai ismeretei vagy a vezetői képességei hiánya miatt bírálja-e. Eminenza, válaszolta a bíboros, szerintem egyikhez sem ért. (...)” (mandiner.blog.hu/2016/06/13/hova_tart_a_katolikus_egyhaz)

...No, most már nem csak tisztelem a pápát, de szeretem is! :-)... (Innét: mandiner.blog.hu/2016/06/13/hova_tart_a_katolikus_egyhaz?full_commentlist=1#comments)

2.

Olvasom: „(...) A múlt pénteken lezárt »Vatileaks 2.0« ügyben minden megvan, ami egy igazi olcsó ponyvaregényhez kellhet: szex, hatalom, pénz, luxusvillák, partik, fiatal nők és idős férfiak, Opus Dei, titkosszolgálatok, banktitkok és cigarettabizniszek. Mégsem egészen világos, hogy miről szól. (...) A hivatalos narratíva, amelyet a média is átvesz, úgy szól, hogy Ferenc pápa megpróbálja megtisztítani az egyházi államot a gyanús pénzügyi üzelmektől, de sokak keresztbe tesznek neki – nem véletlenül jelent meg az egyik olasz újságíró könyve Keresztút címmel, amelyben Ferenc pápa »korrupcióellenes harcát« mutatja be. (...) Az ilyen botrányok azonban sohasem a megtisztulást segítik: hangosak, és sokat ártanak az egyház tekintélyének, de mihelyt kikerülnek a félinformációk, a zavarodott helyzetben a tényleges felelősök könnyen alámerülhetnek ismét. Ferenc pápa tehát felettébb meggondolatlan volt, amikor a római elit köreiben mozgó, botrányújságírókkal barátkozó, Paolo Berlusconi által támogatott Chaouquit engedte a titkos dokumentumok közelébe. (...)” (kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160712_techet_peter_vatileaks_angyalok_es_demonok)

...Mondom én! Talán soha nem volt még katolikus egyházfő úgy rászorulva a hívek szeretetére, mint a mi Ferenc pápánk!... (Innét: kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160712_techet_peter_vatileaks_angyalok_es_demonok#comment449521)

ferencpapa201401kep_ff_457305.jpg

Néhány kapcsolódó bejegyzés:

bbjnick.blog.hu/2016/01/14/_a_nyugati_elit_es_a_tomeg_elveszitette_demokratikus_erzeket

bbjnick.blog.hu/2015/09/06/_zsinatos_nyelven

bbjnick.blog.hu/2015/05/21/_ferenc_papa_azt_is_mondta

bbjnick.blog.hu/2014/04/30/folhivott_a_papa

bbjnick.blog.hu/2013/06/25/_egy_kereszteny_nem_lehet_antiszemita

bbjnick.blog.hu/2013/04/14/egy_kep_ferenc_papa_elodjevel_xvi_benedek_nyugalmazott_papaval_talalkozott_a_castel_gandolfo-i_papai

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr118890204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.07.15. 16:21:31

Ferenc pápát tiszteljük, becsüljük - miként azt az elképzelést is támogathatónak tartjuk, hogy legyen képviselete a harmadik világnak is.
Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy ezzel a háttérrel miféle előítéletek járnak együtt.
Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a "csalhatatlanság" kizárólag és csakis hitbéli dolgokban áll fenn. Soha, semmilyen esetben sem vonatkozott a napi politikára.
(Bár persze - néha sajnos - volt rá hatása.)
süti beállítások módosítása