Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Do not smoke...!

2012.03.11. 14:07 bbjnick

 
bbjnick rajza
 

10 komment

...túllép a jelenség egészségügyi vonatkozásain és erkölcsi kérdéseket vet fel — s, tulajdonképpen, dönt el... (A dohányosok a XXI. század sárgacsillagos zsidajai(?))

2012.03.11. 00:09 bbjnick

 
A dohányzás szenvedélybetegség, amely nagyon komoly egészségkárosodást okoz(hat). Egyes betegségtípusokban a dohányzó betegek aránya több nagyságrenddel magasabb, mint a nemdohányzó betegeké. A dohányos, szenvedélyének hódolva, mások egészségét is veszélyeztetheti, amennyiben azokkal közös légtérben tartózkodva dohányzik.
 
Ezekkel az állításokkal, mivel tények, fölösleges és értelmetlen a vita.
 
S mivel tények, indokolhatóan megalapoznak néhány dohányforgalmazást és dohányzást korlátozó rendelkezést. Olyanokat például, mint a dohánytermékek gyermek- és fiatalkorúak számára való árusításának tilalmát vagy a közintézmények zárt légterű közös helyiségeiben való dohányzástilalmat.
 
De megalapozzák-e a dohányosok effektív ellehetetlenítését?
 
Akik ismerik a 2011. évi XLI. törvény a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról c. jogszabályt (törvényt), azok számára világos, hogy a kérdésfelvetés jogos (a törvény szövege itt olvasható: www.complex.hu/kzldat/t1100041.htm/t1100041.htm).
 
A 2011. évi XLI. törvény ugyanis túllép a jelenség egészségügyi vonatkozásain és erkölcsi kérdéseket vet fel — s, tulajdonképpen, dönt el. E törvény — miközben a dohánytermékek forgalmazását nem tiltja, tehát legális tevékenységként kezeli — a dohányost (a dohányzó személyt) nemcsak hogy kriminalizálja, de egyenesen páriának (tovább megyek: szabad prédának) tekinti.
 
Ez messze túlmutat a dohányzás-problematikán, de messze túlmutat a jogalkotás kérdésein is — ez már emberképi, pontosabban erkölcsi kérdés.
 
Csak ezt szerettem volna elmondani. Köszönöm, hogy meghallgattak!
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 11.:
 
Schmidt hadnagy figyelmeztetett, hogy e bejegyzés talán sokak számára nehezen megközelíthető, illetve félreérhető lehet. Schmidt hadnagy, a polgárháború hőse, sokunknál (nálam bizonyosan) nagyobb tapasztalatokkal bír a félreértések terén, ezért általában elfogadom és megfontolom ilyen jellegű észrevételeit. Most is így teszek és kiegészítéssel látom el a bejegyzést.
 
Tehát (a kiegészítés):

Idézet(ek) és kommentsorból (innét: delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35/fullcommentlist/1#c16056410 és innét: delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35/fullcommentlist/1#c16056778):

„Ramón y Cajal 2012.03.10. 11:39:20

@bbjnick:

és egy sárga füstölgő gyárkéményt kell magukra varrniuk?

(...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.10. 12:39:00

@Ramón y Cajal:

(...)

Nem kell semmit magukra varrniuk, mert ott van a kezükben vagy ott lóg a szájukból a megkülönböztető jel.

Ha elolvassa a 2011. évi XLI. törvényt, akkor a maga számára is világos lesz, hogy egy dohányos gyakorlatilag bárhol-bármikor megbüntethető (mivel úgy vannak a dohányzástilalom szabályai megfogalmazva, hogy egy dohányos jó eséllyel nem tudhatja, hogy ahol rágyújt, annak a közterületnek mi a pontos státusza és/vagy ott éppen nem tiltja-e valamiféle helyi rendelet a dohányzást).

(...)”
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 11.:
 
 
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. március 16.:
 
 
 
 

Szólj hozzá!

...(szerintem) kevésbé hisz a demokráciában, mint (mondjuk)... (...korunk bolsevikje(i)...)

2012.03.11. 00:07 bbjnick

 
1 jegyzet
 
...A balliberális(ok) korunk bolsevikje(i). „A John Stuart Mill-féle klasszikus liberalizmus abban hitt, hogy a különcségek pártolásával megnövelt szabadság az emberi találékonyság robbanásához vezet. A liberálisok ma már nem annyira a találékonyságban érdekeltek. Ellenkezőleg, pedáns doktrinerek, akik egyre-másra összetettebb és gyanúsabb ideológiákat alkotnak fáradhatatlanul, hogy minél kijjebb terjesszék a határokat, ugyanakkor ideológiai komisszárok, akik figyelemre méltó képességekre tettek szert bírálóik elhallgattatására. Aki nem ért egyet velük, potenciális jelölt, hogy új Adolf Hitlerré váljon.” (epa.oszk.hu/01300/01343/00096/pdf/hitel_EPA01343_2010_01_20100201-77553.pdf) A magyar balliberális minősített esete ennek a típusnak, mert számára a liberalizmus csak egy újabb eszköz a kádárkorban/kádárvilágban elsajátított véleményterror/konszenzusdiktatúra/konszenzusterror/véleménydiktatúra-rutin zökkenőmentesebb működtetéséhez. Egy magyar balliberális (szerintem) kevésbé hisz a demokráciában, mint (mondjuk) egy neonáci teoretikus vagy egy maffiakeresztapa...
 
***
 
 
 
 

Szólj hozzá!

„Kisfilm[ek] arról, hogy miért ciki rasszistának lenni.” (A rasszizmus szívás!)

2012.03.09. 05:46 bbjnick

 
1 jegyzet
 
„Kisfilm[ek] arról, hogy miért ciki rasszistának lenni.” (mandiner.hu/cikk/20120220_a_rasszizmus_szivas)
 
  
 A „kisfilmek” megtekinthetők
 
Ezek a „reklámklipek” előítéletes, uszító propagandafilmek. ...és netto rasszisták! Azt sugallják (ill. nem is sugallják, hanem nyíltan propagálják) a cigányoknak, hogy a magyarokkal szembeni előítéleteik és/vagy agressziójuk indokolt és jogos. Akik ezeket a filmeket készítették (azok) bűnözők, a legmocskosabb, legaljasabb fajtából, börtönben a helyük. (mandiner.hu/cikk/20120220_a_rasszizmus_szivas#comment974547)
 
Egy rendes országban már rég a rendőrség és az ügyészség foglalkozna ezekkel az uszító propagandafilmekkel! Csodálkozom, hogy még senki sem jelentette fel az „alkotókat”! Persze, már eleve, hivatalból, feljelentés nélkül is el kellett volna kezdeniük a hatóságoknak a vizsgálatokat... (delphoijosda.blog.hu/2012/02/16/xii_35/fullcommentlist/1#c15878338)
 
 
 

Szólj hozzá!

Nyílt levél Botos Máté úrnak, a PPKE-BTK dékánjának (Kérem, nyugtasson meg engem és a hozzám hasonlóan aggódókat...!)

2012.03.09. 05:35 bbjnick

 
Tisztelt dékán úr!
 
Mint katolikus keresztény, az Egyház (reményei szerint hű) tagja fordulok Önhöz és kérem megnyugtató válaszát.
 
Nemrégiben, mezei hírolvasóként, a Világhálón való böngészés közben több virtuális fórumon is egy e-mail másolatával találkoztam, mely e-mail – állítólagos – szerzője Ön. Az e-mail – többek között – arról tájékoztatja címzettjét, hogy (idézem „Önt”): „Ígéretemnek megfelelően lefolytattam egy eljárást *** [a nevet személyiségi jogi megfontolásokból töröltem az idézetből] tanár úr ügyében. Az óraadó oktatóval szembeni vizsgálat január végén bizonyítottság hiányában lezárult. Az álnéven történt publikálás nem bizonyítható, azt csak az elkövető beismerése eredményezhetné - ez viszont nem következett be. A sajátos helyzetben tehát úgy ítéltem meg, hogy februártól kezdve az óraadó kolléga által jegyzett kurzusokat célszerűbb és mindenki számára megnyugtatóbb más oktatókkal biztosítani.”
 
Az e-mail tartalma megdöbbentett. Az e-mail-t idéző kommentelő nickneve alapján – állítólagos – válaszát össze tudtam kapcsolni az ú. n. „@tölgy-üggyel”, amely az én szememben – és, gondolom, ezzel rajtam kívül számosan lehetnek még így – az utóbbi idők egyik legfelháborítóbb, legképtelenebb és legaljasabb „virtuális” lejáratókampánya volt.
 
Kérem tehát, úgy is, mint köztiszteletben álló intézményvezető tanárt és közismert tudóst és úgy is, mint katolikus testvéremet, nyugtasson meg engem – és a hozzám hasonlóan aggódókat –, hogy a hivatkozott e-mail szerzője nem Ön és az abban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak! Kérem, nyugtasson meg, hogy egy „nicknéven” megfogalmazott állítólagos vélemény miatt, – s különösen – névtelen feljelentés alapján, a bizonyítás kényszere nélkül, Ön szerint sem lehet ma senkit nyilvánosan megbélyegezni, zaklatni, meghurcolni, erkölcsileg és egzisztenciálisan ellehetetleníteni! S, kérem, nyugtasson meg, hogy Ön szerint is nagyon komoly veszélyt jelentene valamennyiünk számára, ha a katolikus értelmiségi elit alantas politikai manipulációk, a társadalom nyugalmát és békéjét megmérgezni törekvő gonosz szándékok eszközévé és játékszerévé válna!
 
 
Megnyugtató válaszának reményében üdvözli Önt:
bbjnick
 
u. i.
A levelet elküldöm a „sajtó”-nak is.
 
***
 
(A levelet elküldtem Botos Máté PPKE-BTK dékánnak és Rajcsányi Gellért (ergé) főszerkesztő-helyettesnek (mandiner.hu).)
 
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. február 14.:
 
Nocsak!
 
 
 
 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása