Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Az Isa névre hallgató borjú két emberi génnel bír...” (Olvasom: „(...) argentin kutatók (...) szerint az állat felnőtt korában egyfajta »emberi« anyatejet adhat”)

2011.06.14. 19:07 bbjnick

Itt: magyarido.blog.hu/2011/06/14/olvasom_megvaltoztatott_orokitoanyaggal_rendelkezo_klonozott_tehenborjut_mutattak_be_argentin_kutato

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr402983472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.06.23. 16:47:47

@Mormogi Papa:

Szóval nem én vagyok az egyetlen, aki ezt emberkísérletnek érzi?

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.06.23. 18:33:50

@bbjnick: Nem bizony. A genetikai jellegű kísérletek, az ehhez szükséges metafizikai töltés/ismeretek, (ha úgy tetszik: morál) híján igen komoly pusztításra képesek, mégpedig önnön rendszerük folytán. Csodálatosképpen, ezt egy szín-ateistának is tudnia kéne...
Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.06.24. 18:30:26

@Mihint:

Ami engem meglep, hogy ezeknek a "kísérleteknek" milyen kicsi a negatív visszhangja! Sokkal nagyobb felháborodást és ellenállást kellene kiváltaniuk!

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.27. 21:22:44

Ez a média (médium?) tudatmódosító hatásának az eredménye.
Mikor már nem csak elvben áll az ember rendelkezésére az a módszer, amivel két női petesejt (in vitro) egyesítésével mindkét anya génkészletével bíró (természetesen kizárólag női) regyedet lehet létrehozni, s a "megtermékenyített" petesejt beültethető, kihordható...
Nem tudom, emlékeztek-e erre a filmre:
www.imdb.com/title/tt0088083/
Nos, itt vagyunk...
Ez az egyik módszer a természetes kiválasztódás kijátszására, a génállomány (az össz-emberi genom) megkárosítására, egyes génállományok felszámolására... Ha ez nem rasszizmus, akkor semmi. Liberális támogatással. Mint a "szabadság" vívmánya...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.06.29. 18:17:47

@Mormogi Papa:

A Szexmisszió nagyon ott van:-D (Nemrég a fiam hozta szóba, kérdezte, ismerem-e? A torrentoldalakon állítólag ma is egy nagyon népszerű film, sokan töltik, nézik:-D Neki is (mármint a fiamnak) valamelyik cimborája talált rá, töltötte le és a kamaszkölykök együtt nézték, röhögtek rajta.:-))

És: igen. Ezek már virtigli emberkísérletek, amik ma zajlanak. Az Egyház idejében felébredt most is: több állásfoglalás született arról, hogy melyek azok a beavatkozások és eljárások, amelyek egészségügyi tevékenységnek tekinthetők és melyek azok, amelyek emberkísérletnek. Csak (hát és ugye) senki nem hajlandó szembesülni a tényekkel, mégkevésbé a következményekkel.

Olvastam olyan tudománytörténeti megközelítést (Cz. Milosz szerint erről már Goethe is sokat elmélkedett --- nagyon érdekelte a tudomány, maga is számos elméletet alkotott, rengeteg problémája volt kora elfajzott tudományával:-)), mely (megközelítés) szerint a mai tudományosság (karakteresen a középkori tudományosság ellenében jött létre és) masszívan az alkímia hagyományain alapul. Ha kicsit is belegondolunk, teljesen helyénvaló megállapításnak tűnik. Úgy is viselkednek a mi tudósaink, mint akik az alkimisták örökösei:-[

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.29. 21:36:58

@bbjnick: Azt talán véletlennek nevezhetjük, hogy az alkímia megjelenik a jelenkori irodalomban? Szinte mindenféle műfajban. ÉS akkor már szót kellene ejteni Lőw rabbi kísérletéről, Mary Shelley teremtményéről és az újkori változataikról - amik a képregénytől a filmekig számos új szegmensben jelentkeznek... Na és az a bizonyos alku a patással :-)
Miközben...
"Száraz minden elmélet, ám zöld az élet aranyága!" mondotta volt Goethe. A nem tarajos...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.02. 23:33:00

@Mormogi Papa:

Néhány napja már keresgélek neked a Világhálón egy cikket (no, nem egyfolytában, csak ha gépközelben vagyok és eszembe jut:-)) Goethe tudományfilozófiájáról. Évekkel ezelőtt olvastam és most sehogyan sem találom. Szerintem, lekapták vagy valamit átpakoltak és elgórták (egyre többször járok úgy, hogy valami rég olvasott szöveget keresek és nem lelem --- mos'má' minden érdekességet el fogok menteni!):-( No, ha megtalálom, a linket elküldöm emilben!

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.07.03. 12:45:03

@bbjnick: Csak futtában kukkantottam be, lehet hogy erre gondolsz:
hps.elte.hu/~zemplen/tudosgoethe.html
Nekem ez ugrott be :-)
Üdv. Misi
p.s. talán a héten már föl tudok zárkózni, szörnyen elhavazódtam, és sokaknak nem tudtam válaszolgatni még, bocsánatot kérek utólag is :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.04. 06:37:51

@Mihint:

Beleolvastam, s bár ez is érdekes, de nem ez a cikk volt.

És: természetesen, mindig szívesen látunk:-)

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.07.12. 21:56:08

@bbjnick: Köszönöm :-) Amúgy, ha tudsz támpontot adni, szívesen segítek a keresgélésben.
Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.14. 12:51:13

@Mihint:

"a tudsz támpontot adni, szívesen segítek a keresgélésben" -- írod.

Régen volt már:-) De ha megtalálnám, bízom benne, megismerném:-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása