Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...aki ma a nyugati világban valóban konzervatív...

2016.07.30. 05:17 bbjnick

„(...) Valójában a körülmények (...) adják meg minden politikai elv sajátos színezetét, megkülönbözető jegyét. A körülmények alakítanak minden polgári és politikai rendszert az emberiség számára hasznossá vagy kártékonnyá. (...) Vajon pusztán azért, mert a szabadság elvontan szemlélve az emberiség áldásai közé tartozik, jókívánságaimat kell-e kifejeznem az őrültnek, aki megszabadult cellája védelmező rácsaitól és biztonságos sötétjéből, amiért visszanyerte a fény és a szabadság élvezetét? Gratuláljak a börtönéből megszökött útonállónak vagy gyilkosnak, hogy visszanyerte természetes jogait? Ezzel csupán a gályarabságra ítélt gonosztevők és megmentőjük, a metafizikus Búsképű Lovag jelenetét állítanám újra színpadra. (...)” (Burke, Edmund: Töprengések a francia forradalomról... Atlantisz–Medvetánc K., Bp., 1990., 89. - 90. p.)

...Aki ma a nyugati világban valóban konzervatív, azt nyomban megbélyegzik és kirekesztik: vagy a radikális (tehát szélsőséges) bélyeget ütik rá (mivel nem fogadja el a társadalmi közmegegyezést?!) vagy a fundamentalista bélyeget (nagyjából ugyanezzel az indoklással), esetleg mind a kettőt. Ez tkp. semmiben sem különbözik attól a gyakorlattól, amit a „létező szocializmusban” alkalmaztak a társadalom kussoltatására: ott is lehettél antiszociális vagy rendszerellenes (azaz olyan, aki, így vagy úgy, nem fogadja el a társadalmi konszenzust). Ha az antiszociális bélyeget kaptad, az volt a kisebb stigma (akkor egy kategóriába kerültél a hülyékkel és a deviánsokkal), ám ha a rendszerellenest ütötték rád (a mai, nyugati, liberálbolseviki kategorizálásban ez felel meg a radikálisnak, szélsőségesnek), akkor neked annyi volt, nem nyugodtak, amíg meg nem fircantottak (vagy te ki nem nyiffantottad magad)... ((Innét: mandiner.blog.hu/2016/07/29/korszakvaltas_tortenik_a_migraciorol_es_a_nepszavazasrol/full_commentlist/1)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr218923000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.07.30. 12:24:12

Nem mindenben értek egyet - de feltétlenül érdekes, hogy ma tették fel:
laudator.blog.hu/2016/07/29/es_sehol_semmi_nyoma_az_emberenk

Ki gondolta volna, hogy a XXI. században több lesz a vértanú, mint a római császárok korában...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.02. 17:50:53

@Mormogi Papa:

Azért hallgatok, mint a sülttök (azért nem reagáltam a kommentedre), mert a témával kapcsolatban megfogalmazódott bennem egy blogbejegyzés gondolata. Remélem, lesz rá időm és energiám, hogy mihamarább hozzáfogjak és arra is, hogy a végére is jussak. :-)
süti beállítások módosítása