Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...csak egyféleképpen illeszthető be értelmesen a XX. századi magyar (és európai) történetbe...

2016.03.04. 04:27 bbjnick

Olvasom: „Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára egy berlini filmbemutatón úgy fogalmazott, a kormány a Terror Háza Múzeum kiállítási »narratívája« körüli viták elkerülése érdekében a Sorsok Házát csak a magyar zsidó közösség és a nemzetközi szakértők egyetértésével kész megnyitni. Latorcai tehát elhatárolódott az első Orbán-kormány által létrehozott szimbolikus intézménytől, melyet megnyitása óta több mint 5 millió látogató keresett fel! Súlyosbító körülmény, hogy a helyettes államtitkár szerint a Közalapítványunk által működtetett múzeum elhallgatja a magyar állam szerepét a holokausztban. A valóság ezzel szemben az, hogy a Terror Háza Múzeum kiállítása a régió népeinek történelmi tapasztalatára építve mutatja be a náci önkény bűneit is, és sosem hallgatta el a magyar állam szerepét e bűncselekmények elkövetésében. Szomorú, hogy a Miniszterelnökség nem áll ki azokért az értékekért, melyek nemzeti közösségünk identitását meghatározzák, hanem ehelyett elfogult és hamis véleményeket erősít. (Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány)” (terrorhaza.hu/hir/kozlemeny)

...Schmidt Máriának (a Terror Háza Múzeum igazgatójának) igaza van! A deportált zsidók és a gulágra hurcolt magyarok sorsa csak egyféleképpen illeszthető be értelmesen a XX. századi magyar (és európai) történetbe: ha a két eseménysort egyként, mint a német nemzetiszocialista és a szovjet kommunista totalitarizmusok rajtunk ejtett erőszakait értelmezzük. Egyszerűen azért, mert ez az igazság... (Innét: tortenelem.mandiner.hu/cikk/20160302_schmidt_maria_valasz_a_miniszterelnoksegnek#comment364158)

terrorhazapengefalreszlet_ff_457257.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr488442670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása