Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Ávós tüntetés Budapesten

2016.02.25. 05:01 bbjnick

„Donáth György, Dálnoki Veress Lajos, Szent-Miklósy István, András Sándor, Szent-Iványi Domokos, Arany Bálint, Kiss Károly, Héder János, Berkó István, Sóvári Tihamér, Fülöp József… terhelteket az 1946/VII. törvény, a demokratikus államrend és köztársaság megdöntésére irányuló mozgalom kezdeményezésének és vezetésének bűntettével vádolom. 1945 áprilisától 1946 decemberéig Budapesten, mint az elmúlt Horthy-rendszer hívei, a jelenlegi rendszer megdöntésére irányuló törekvéseik céljára felélesztették a múlt rendszer egyik fajvédő, fasiszta szellemű titkos szervezetét: a Magyar Testvéri Közösség (MK) mozgalmat. A felélesztett MK élén az úgynevezett Hetes Bizottság állott, amely a mozgalom politikai vezetője volt. E mozgalom politikai célkitűzését a demokratikus államrend és a demokratikus köztársaság megdöntése, az elmúlt uralmi rendszernek jogfolytonossági alapon való visszaállítása, s a hatalomnak fegyveres erőszak útján való átvétele képezte. E célkitűzések megvalósítása végett a politikai szervezkedést országosan megindították, a MK tagjait a főbb állami hivatalokban mind nagyobb mértékben elhelyezték, a hatalom átvételéhez szükséges fegyveres erők szervezését megindították, annak nemcsak kereteit állították fel, hanem részletes beosztását és működését is szabályozták. A politikai és katonai hatalom tényleges átvételének időpontját 1947 tavaszára vagy kora nyári hónapjaira tűzték ki.” (Részlet a Magyar Közösség-per, az – 1947-ben lezajló – első kommunista koncepciós per vádiratából (1))

„Nem akarom azt mondani, hogy mártírok vagyunk, bár azt sem kívánom senkinek, hogy végigszenvedje azokat a fizikai és lelki élményeket, amelyeket letartóztatásom óta én is elviseltem. Azt mondta az ügyész úr, hogy a jogfolytonosság alapján, ha netán halálos ítélet hangzik el, remélhetőleg nem Tildy Zoltántól, hanem Horthy Miklóstól fogjuk a kegyelmet kérni. Ki kell jelentenem, hogy teljes nyugalommal nézvén a bírói döntés elé, ha ez az ítélet valóban olyan súlyos lenne, mint ahogy azt az ügyész úr indítványozta, én semmiféle földi igazságszolgáltatási fórumhoz nem fogok kegyelemért folyamodni, de még csak fellebbezni sem fogok!” (Részlet Donáth Györgynek, a Magyar Közösség-per halálra ítélt (fő)vádlottjának, az utolsó szó jogán elmondott beszédéből (2))

„Donáth György földi maradványait a családnak még sikerült tisztességesen eltemetni a Farkasréti temetőben. A forradalom leverése után azonban eltávolították hamvait a fővárosi sírkertből. Ekkor a budafoki temető egyik kriptájában találtak helyet számára. A konstrukciós per ítéletének megsemmisítése után rabtársai, barátai és tisztelői 2002 júliusában a Farkasréti temető főváros adta díszsírhelyére hozták hamvait, s az Andrássy Kurta János alkotta fehér márvány síremlék alatt helyezték örök nyugalomra.

[Donáth György] Egyetemi tanulmányait a budapesti tudományegyetemen végezte, ahol jogi doktorátust szerzett. 1932 - 1938 között a Központi Statisztikai Hivatal tisztviselője, legutóbb, mint miniszteri fogalmazó. 1938-tól az Imrédy Béla által indított Magyar Élet Mozgalom egyik vezetője, 1939 - 1944-ben kormánypárti, országgyűlési képviselő (Országgyűlési Almanach 1939-1944). 1943-44-ben a Magyar Élet Pártjának alelnöke volt. 1945 után részt vett a Magyar Közösség tevékenységében. 1945-ben rövid időre rendőri felügyelet alá helyezték. A Honvédelmi Minisztérium kommunista irányítás alatt álló katonapolitikai osztálya rövidesen felfigyelt a Magyar Közösség tagjainak ismétlődő találkozásaira. 1946 decemberében köztársaság-ellenes összeesküvés címén – többekkel együtt – letartóztatták. A vizsgálat hamarosan a BM ÁVO hatáskörébe került, és a politikai rendőrség koncepciós ügyet kreált a Független Kisgazdapárt gyengítése céljából. A tárgyalás során, hogy társait mentse, mindent magára vállalt. A népbíróság 1947. április 16-án első fokon halálra ítélte, amit a Népbíróságok Országos Tanácsa július 2-án másodfokon jóváhagyott; a persorozatban őt sújtották a legsúlyosabb ítélettel.1947. október 23-án kivégezték. Perében a bíró Olty Vilmos, a főügyész ifj. Alapi Gyula volt. 1991. április 15-én ítéletét semmissé nyilvánították.” (3)

Olvasom: „Nem avatták fel Donáth György egykori országgyűlési képviselő szobrát Budapesten. Valkony Károlyné, a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének főtitkára azt mondta: a szervezők a méltatlan körülményekre hivatkozva mondták le az ünnepséget. A Rákosi-diktatúra egyik első kivégzett áldozatának szobrát a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Szabadságharcosok Közalapítvány és a Magyar Politikai Elítéltek Közössége avatta volna fel Donáth György egykori IX. kerületi lakóhelye előtt. Az ünnepségen jelentős számú tiltakozó jelent meg, akik »nem kérünk a fajgyűlöletből« feliratú táblákat feltartva, folyamatos fütyüléssel és kiabálásokkal fejezték ki, hogy ellenzik a szoborállítást. (...)” (www.hirado.hu/2016/02/24/nem-avattak-fel-donath-gyorgy-szobrat/)

...Ávós tüntetés Budapesten! Magyargyűlölők és zsidók gyalázták meg a magyarok, a kommunizmus magyar áldozatainak méltóságát és emlékét!... (Innét: tortenelem.mandiner.hu/cikk/20160224_faludy_gyorgy_pokolbeli_vig_napjaim#comment356582)

donathgyorgyszobrafeketeszemeteszsak_01_ff_457305.jpgEgy „antifasiszta” tüntető fekete szemeteszsákot húz Donáth György szobrára

(1) valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=191&lap=0

(2) webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OWe4Va0XZpwJ:beszelo.c3.hu/cikkek/az-elso-magyar-kirakatper+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

(3) familysearch.org/photos/stories/16942241

***

Kapcsolódó bejegyzés: bbjnick.blog.hu/2014/07/21/egy_kep_ala_a_nemet_megszallas_aldozatainak_emlekmuve_elleni_tuntetes_budapest_2014_julius

***

Apdét vagy kiegészítés, 2016. február 26.:

Idézek két párbeszéd(részlet)et egy kommentsorból (innét mandiner.hu/cikk/20160225_devenyi_istvan_megvan_magyarorszag_uj_allamformaja#comment4638779 és innét mandiner.hu/cikk/20160225_devenyi_istvan_megvan_magyarorszag_uj_allamformaja#comment4638837 és innét mandiner.hu/cikk/20160225_devenyi_istvan_megvan_magyarorszag_uj_allamformaja#comment4638847 és innét mandiner.hu/cikk/20160225_devenyi_istvan_megvan_magyarorszag_uj_allamformaja#comment4638933):

@Senye Péter: „Ami Donáth Györgyöt illeti, a (nácizmussal igazán nem vádolható) Sófárban (regi.sofar.hu/hu/node/95810) szép cikk jelent meg róla, kivégzésének hatvanadik évfordulójára, és azt szobrának avatásán akár valamelyik tisztelője is elmondhatta volna. Antiszemitizmusáról megemlíti a cikk, hogy nem vett részt a zsidótörvények megszavazásában és a nyilas uralom alatt nem folytatta képviselői tevékenységét. Nem volt jelentős személyisége a Horthy rendszernek, csak őt találták a legmegfelelőbb főbűnösnek a Magyar Közösség perében. Az utolsó szó jogán hatórás beszédet mondott, nem kért kegyelmet és nem fellebbezett. Nem kell mocskolódni, ő és mások is alkotó részei a magyar történelemnek, akiket a terrorállam megsemmisített és most emléküket törölnék ki emlékezetünkből.”
 
@Counter: „Hazudsz.”

@bbjnick: „Az semmi! Azt nézze majd meg, amikor zsidó közösségi eseményeket zavar meg és fekete szemeteszsákokat húzgál a holokausztemlékművekre!”

@Senye Péter:  „Az első zsidótörvényt 1938-ban hozták, Donáth csak 1939-ben lett képviselő. A második zsidótörvényt 1939. május 5-én fogadta el a parlament, választásokra május végén került sor. Tehát?”

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr518417604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2016.02.26. 06:30:57

Tegnap a kommunisták bűneiről volt a televizióban több műsor is. az emléknapon. Mindig minden évben megnézem, bár sokat ismételnek, de nem szeretném, ha egy pillanatra is elfelejteném, hogy micsoda szégyenletes, gyilkos társaság uralkodott Magyarországon évtizedekig..és hogy még most is itt vannak büntetlenül. A Donáth szobornál a tüntetés megint bizonyítja. Nehéz megérteni, hogy miért vannak még mindig itt és miért van még lehetőségük mindig bármiféle közéleti megmozduláshoz.
süti beállítások módosítása