Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

…miért is „menthetetlen és igazolhatatlan”…?

2015.09.21. 08:29 bbjnick

1 jegyzet

Előzmény: bbjnick.blog.hu/2015/09/15/l_p_elveszett_tisztessege

…Egyszer valaki már tényleg mondhatna egy épkézláb magyarázatot arra, hogy miért is „menthetetlen és igazolhatatlan” reakció az, ha valaki a hátulról rázúduló tömeg felé fordulva és az előlük való elfutás lehetőségében meggátolva elrúgja maga elől az épp felé rohanókat?! Mit kellett volna tennie? Behunyni a szemét, hagyni magát föllökni és megtaposni? (Ha nem egy „nemzeti radikális”, hanem egy mainstream vagy liberálbolsi médium operatőrnőjével esik meg az eset, most hősként ünnepelnék, sztárolnák a lélekjelenlétéért, nemde?) Szóval, hogy is van ez?... (Innét: jobbegyenes.blog.hu/2015/09/20/a_lefejezett_merkel_es_a_meglincselt_laszlo_petra_sirva_rohogos_ancmacio_a_migracios_valsagrol#comments)

8 komment

„…nincs annál bolondabb reménység, nincs esztelenebb tanács…”

2015.09.20. 07:01 bbjnick

„(…)

del_cascagno_andrea_giovanni_boccaccio_freskoreszlet_1450_k_szpvrz_128201.jpg(…) Semmi sem állhatatlanabb dolog, mint a nép kegye, nincs annál bolondabb reménység, nincs esztelenebb  tanács, mint az, amely a benne való bizalomra buzdít. Forduljon szívünk az ég felé, melynek örök törvényében, múlhatatlan fényességében és való szépségében minden homály és kétség nélkül megismerhetjük annak állandóságát, ki mindennek igaz gondviselője; hogy ha kiszabott időnk betelvén, meg kell válnunk e mulandó világtól, benne állapodjék meg minden reménységünk, ha azt akarjuk, hogy ne érjen csalódás bennünket.

(…)” (Boccaccio, Giovanni: Dante élete (Trattatello in Laude di Dante, 1360 körül) Kriterion Kk., Bukarest, 1986., 66. - 67. p.)

3 komment

L. P. elveszett tisztessége

2015.09.15. 06:33 bbjnick

A bejegyzés (egy) előzménye: bbjnick.blog.hu/2015/09/10/_ha_valaki_egy_kiszolgaltatottal_valo_egyutterzesre_vagyik_akkor_vele_egyutt_erezhet_566

Az első felvételen tüntető migránsok épp áttörnek egy rendőrkordont. A kordon előtt számos fotós és operatőr dolgozik. Egyikük, L. P. operatőrnő, amikor megnyílik mögötte a rendőrök sorfala, az eseménynek háttal állva forgat. Mikor a kitörés jellegzetes hangjaira odafordul, egy futó migráns nekiütközik. Megfordulni, elfutni nincs sem ideje, sem módja, bal felől egy, a tömeg elől menekülő fotós, jobb felől rohanó migránsok zárják el az utat. L. P. egy ívelt rúgással elrúgja oldalra az abban a pillanatban elé érkező migránst, majd újra emeli a lábát és rúgó lába, egészen pontosan sípcsontja, egy apja kezét fogó s vele együtt szaladó kislány térdével ütközik. Ekkor némi üres tér keletkezik L. P. előtt, lehetőséget adva, hogy megforduljon és elfusson.

A második felvételen rendőrök üldöznek, próbálnak elfogni, összeterelni szétszaladó migránsokat. Egy hétéves forma fiút magához ölelő férfi igyekszik kiszabadítani magát egy, a kabátját markoló rendőr fogságából. Miután kitépi magát a szorításból, futva próbál menekülni. Két operatőr, egyikük L. P., a jelenetet szemből fényképezi és amikor a férfi kiszabadul és félig rohanva, félig már esve megindul feléjük, utat nyitnak előtte (L. P., miközben hátralép, némiképp egyensúlyát veszti és bal lábát kinyújtva próbálja visszanyerni azt). A férfi a két operatőr közötti résen átesik, majd feláll és kiabálni kezd a rendőrrel.

A két felvételt egy magyar balliberált gonzó site nyomán a világsajtó is átveszi, nagy hírportálok, világlapok internetes oldalai közlik, mint a migránsokat sújtó magyarországi terror bizonyítékait: Magyarországon kislányokat rugdosnak és kisfiukat magukhoz szorítva menekülő migráns apákat buktatnak föl náci médiamunkások. A tétel (Magyarország embertelenül bánik a migránsokkal) vizuális megjelenítője: L. P. operatőrnő. A hír nyomán tömeghisztéria tör ki, a humanista közvélemény L. P. méltó megbüntetését, ad absurdum, megsemmisítését követeli; az operatőrnőt néhány órán belül elbocsátja munkáltatója, balliberális politikai szervezetek feljelentést tesznek ellene „közösség tagja elleni erőszak” címén; másnapra már egy radikális iszlám szervezet is vérdíjat tűz ki a fejére…

...A Katharina Blum elveszett tisztessége vagy: miből lehet erőszak, és mit tehet velünk c. Böll-kisregény — ugye, ismerjük valamennyien?! — először 1974-ben jelent meg, s rövidesen kultuszkönyvvé is vált, főként a baloldali értelmiségiek körében, akik a társadalom képmutatására és az előítéletekre mért erős ütésként ünnepelték a művet. Az elmúlt negyven év beláthatatlan mértékű és hatású változásokat hozott a társadalom „nyitottsága” irányába, azonban a Katharina Blum... mégsem veszített időszerűségéből, épp ellenkezőleg, soha sem volt még olyan aktuális, mint épp napjainkban.

(...)

Ma olvasva Katharina Blum története már-már evidensnek tűnik, összehasonlíthatatlanul köznapibbnak, mint a mű születése idején tűnhetett. Hogyan lehetséges az, hogy miközben jogok és szabadságok tekintetében még soha nem voltunk annyira bővében, mint manapság, méltóságunk mégis sérülékenyebb, kiszolgáltatottságérzetünk — tovább megyek: kiszolgáltatottságunk — nagyobb, mint kevésbé individualizált korokban? Talán (Böll nyomán haladva) a kulcs, méltóságunk kulcsa, nem abban keresendő, hogy miként tekintünk magunkra, hanem abban, hogy miként tekintünk egymásra?...*

*bbjnick.blog.hu/2015/06/09/_vagy_mibol_lehet_eroszak_es_mit_tehet_velunk

3 komment

Kisboldogasszony

2015.09.13. 05:01 bbjnick

„Jesse gyökeréből
Származott vesszőszál,
Kinek szent emléke
Az oltár felett áll,
Tégedet példázott,
Mit Mózes mutatott
Ótörvényben,
Egy vesszőt levete
A Mára vizébe,
        (…)
És a keserű víz
Édes leve.

Szent vessző, képedet
        (…)
Örömmel szemlélem,
Hozzád az egekbe
Küldöm köszöntésem,
Mert váltság kezdete,
Vesszőnek gyökere
Bizonyítja,
Itten az ékes fa
És szent ágazatja,
Jessze maradéki
Ülnek rajta.

Jessze szent gyökere
Lett erős fává,
Drága virágokkal
Illatozóvá.
Egy legillatosabb,
Az a legmagasabb
Szűz Mária
Méhének gyümölcse,
Áldott Szent Gyermeke,
Jézus a világnak
Üdvössége.”

(Erdélyi Zsuzsanna: Hegyet hágék, lőtőt lépék. Archaikus népi imádságok --- www.mek.oszk.hu/05200/05255/index.phtml)

mariacelli_madonna_szp_vrz_457457.jpg

Szólj hozzá!

„Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ti meg bajba jussatok, hanem az egyenlőségért.” (2Kor 8.13)

2015.09.12. 19:01 bbjnick

Önmagukban a keresztény bölcselőt frissen fölfedező liberálbolsevik megmondóknak ajánlom figyelmébe a Biblia szavait:

„(...)

2Kor 8.12
Ha az akarat készséges, aszerint tetszik (az Istennek), amije van, nem aszerint, amije nincs.
2Kor 8.13
Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ti meg bajba jussatok, hanem az egyenlőségért.

(...)”

(Szent Pál apostol: Korintusiaknak írt II. levél --- www.mek.oszk.hu/00100/00176/html/)

Ha Európa bajba juttatja magát a jelenlegi migrációs válságban, akikért feladja magát, ugyan, együtt éreznek-e majd vele, megindulnak-e majd baján?

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása