Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...az itt élők immúnisak az ilyen jellegű aktivizmusra...

2015.06.08. 05:01 bbjnick

Olvasom: „(...) Baloldali aktivisták szaggatták le a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjának óriásplakátját Budapesten – írja a Kettős Mérce. Kalocsai Kinga és Szeles András a Ferdinánd hídnál található plakátot rongálták meg, a letépett darabokat berakták egy zsákba, és besétáltak a VI. kerületi rendőrkapitányságra. A Kettős Mércének azt mondták, azért szedték le a plakátot, mert az gyűlöletkeltő: »Ez a kampány gyűlöletet kelt a menekült emberekkel szemben, úgy állítja be őket, mint akik csak rosszat tennének a magyar társadalommal. Ugyanolyan hazug, mocskos és undorító ez a kampány, mint a 22 millió románozás volt.« Arról, hogy miért jelentik fel magukat, ezt nyilatkozták: »Azért tettük ezt, mert annak tudatában követtük el a plakáttépkedést, hogy ez szabálysértéssel jár és nem akarunk kibújni a büntetés alól. Azt gondoljuk, hogy ez a plakátkampány olyan szinten felháborító, diszkriminatív és bántó, hogy megengedhető az, hogy olyan eszközökhöz nyúljunk, ami szabályt sért.« (...)” (mandiner.hu/cikk/20150607_kormanyplakatot_szaggattak_az_aktivistak_feljelentettek_magukat_a_rendorsegen)

...Rájöhetnének már a balos aktivisták, hogy a kézikönyv, amiből dolgoznak, Magyarországon nem működik. Lehet, hogy Nyugaton efféle akciókkal lehet morális nyugtalanságot kelteni, de a posztszocialista országokban, mivel az efféle aktivizmus a hivatalos ideológiai kánon része volt (tanították a párttörténet, a munkásosztály politikai harca részeként), az itt élők immúnisak az ilyen jellegű aktivizmusra. Nem először futnak neki a szélbal-ballib aktivisták és nem először bukják el akciózásaikat, mert nálunk ezek nem ülnek. A sok hűhónak rendre az a vége, hogy a kormány népszerűsége növekszik... (Innét: mandiner.hu/cikk/20150607_kormanyplakatot_szaggattak_az_aktivistak_feljelentettek_magukat_a_rendorsegen#comment3953140)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr997525424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.06.08. 18:01:11

Olyan kiszámíthatóan ostobán működik a hazai baloldal, hogy Orbán szinte bármire fel tudja őket használni a saját érdekében.
Ez történik most is.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.06.08. 18:03:00

Olyan kiszámíthatóan ostobán működik a hazai baloldal, hogy Orbán szinte bármire fel tudja őket használni a saját érdekében.
Ez történik most is!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.06.08. 23:21:14

@bölcsészmérnök:

Bizonyára megvannak a balosoknak is a maguk szempontjai és motivációi: saját táboruknak játszanak, olyan külföldi szponzoroknak, akik hajlandóak honorálni az efféle műsort stb. De akár így, akár úgy, az több, mint valószínű, hogy az efféle politikai aktivizmussal a magyarok meghatározó többsége előtt csak lejáratják magukat.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.14. 12:05:40

Az az érdekes, hogy Mo-on a "baloldal" nevű izé a nyugat leghűségesebb ebe, s ő igyekszik az ilyen hülyeségeket leginkább követni.

Nem mindenhol így van ez Kelet-Európában! Talán Mo. kivétel ez még a lengyel "baloldalra" igaz.

A volt Jugoszláviában pl. ezek a figurák jellemzően liberálisoknak hívják magukat, nem baloldaliaknak. Az ottani baloldal jellemzően nacionalista és nem imádja a nyugatot, különösen Szerbiában. Mondjuk egy szerb homokbüszkesége meneten nem fogsz látni egy szál baloldalit se, csak liberálist: ha mégis elmegy egy baloldali, az ELLENtüntetéshez fog csatlakozni.

Csehországban és Szlovákiában az ottani baloldal sokkal nyugatellenesebb, mint az ottani jobboldal.

Bulgáriában hasonló: a nyugatról pénzelt álcivil álaktivizmus kizárólag a JOBBOLDAL egy részére jellemző. A bolgár baloldal nagy részén Soros neve szitokszónak számít.

Azaz a ballibaizmus (azaz az, hogy ultraliberálisok magukat baloldaliaknak hazudják) szinte csak Mo-on és Lengyelországban divat.
süti beállítások módosítása