Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Drogteszt, alkoholszonda, tetűszűrés...

2014.12.08. 05:51 bbjnick

Olvasom: „Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos »szakértő« drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet.” (www.facebook.com/kocsismate/posts/10152724390023241?utm)

...Fogadni mernék, hogy az emberek többsége egyetért(ene) a drogszűrés indokoltságával! Ugyanis az emberek többsége nem 12-18 év közötti, nem „döntéshozó” és nem „közvéleményformáló”. A drog rossz, ezért bármilyen eszközzel megengedett a visszaszorítása. A dohányosok abszurd b***tatása ellen sem emelt szinte senki szót. És addig senki nem is emel szót az extrém g****ságok miatt, amíg azok nem rajta csattannak. Majd ha, ilyen-olyan indokokkal, megfosztják alapvetőnek hitt jogaitól (például, ha nem írják föl TB-támogatással a gyógyszerét, csak akkor, ha lefogy(ott) x kg-t), akkor felszisszen --- addig ki nem sz**ja le?!... (Innét: mandiner.hu/cikk/20141206_hetfon_targyal_a_kocsis_fele_drogtesztrol_a_fidesz#comment3483629)

...Egyáltalán nem biztos, hogy politikai indíttatású „terelés” a drogteszt-javaslat: lehet ez koncepció is. Anno Szócska „robotp***-radarf***” Miklós (egészségügyi államtitkár) is megmondta, hogy a bagósok után jönnek a többiek (tőle származik a fenti „fogyásos” példa is).

Ami a gyerekeket illeti, a szülők többsége (szerintem) beleegyezését adná (én is!), hogy a gyerekét évente teszteljék. Olyan (volna) ez, mint például a tetűszűrés. Az ellen is csak a kisebbségijogi bajkeverők szoktak tiltakozni, pedig elsősorban az ő érdekeiket szolgálná. Az én gyerekkoromban folyamatosan „szűrtek” bennünket, vissza is szorult számos élősködő és fertőzés; mióta emberijogi témát csináltak a kérdésből, járványosan terjednek bizonyos kórokozók. Természetesen, diszkréten kell az ilyesmit kezelni, de ha a közösség érdeke megkívánja, akkor elkerülhetetlenek efféle intézkedések.

A felnőttek más káposzta: ott már komoly büntetőjogi következményei lehetnek az efféle teszteknek. Kétségtelenül vannak munkakörök, ahol az alkoholszondához hasonlóan a drogteszt is indokolt lehet(ne) --- de hogy melyek ezek a munkakörök és milyen esetekben szükséges a tesztelés, az nagyon komoly és alapos mérlegelés tárgyát kellene, hogy képezze... (Innét: mandiner.hu/cikk/20141206_hetfon_targyal_a_kocsis_fele_drogtesztrol_a_fidesz#comment3483687)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2014. december 10.:

„A nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, a kiskorúak eredményéről csak a szülők kaphatnak információt, pozitív teszt esetén pedig semmilyen jogkövetkezmény nem lenne. »Gyermekek esetében, a 18 év alattiak esetében a szülőkre bíznánk azt, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel, hogy évente drogteszt alá, szűrés alá vetik a gyermeket, avagy nem« – fogalmazott Dunai Mónika.” (mno.hu/ahirtvhirei/drogteszt-a-szulok-donthetnenek-a-lehetosegrol-1262365)

„(...) A 90-es években az általános, kötelező, szúrópróbaszerű drogtesztelést bevezették az amerikai középiskolákba is a »drogmentes iskolákért« program jegyében. Az iskolai drogtesztelésre szánt pénzforrások 2003 és 2006 között 400 százalékkal nőttek USA-ban. 2006-ban az Oktatási Minisztérium (...) 8,6 millió dollár értékben írt ki pályázatot az iskolák számára drogszűrő programok támogatására, ebből 1,7 milliót új programok elindítására, 6,9 milliót pedig jelenleg is futó programok fenntartására fordítottak. Napjainkban mintegy 497 iskola drogszűrő programja részesül szövetségi támogatásban, további 500 iskola szövetségi támogatás nélkül folytat drogszűrést. A Bush-kormányzat bejelentette, hogy 2008-ban 17,9 millió dollárra kívánja emelni a drogszűrés támogatását.(...) Az USA Legfelsőbb Bírósága kétszer is foglalkozott a drogtesztelés alkotmányosságának kérdésével. Az első esetben (...) kimondta, hogy az iskolai sportolók drogszűrése nem alkotmányellenes. A második esetben pedig (...) a többségi véleményt megfogalmazó Clarence Thomas bíró a következőt jelentette ki: »azon diákok tesztelése, akik iskolán kívüli programokban vesznek részt, ésszerűen hatékony módszere az iskolakerület azon törekvésének, hogy megelőzze, azonosítsa és elhárítsa a droghasználatot«. (...) A lisszaboni központú Európai Drog és Drogfüggőség Monitorozási Központ (EMCDDA) adatai szerint az Európai Unió tagállamai közül Belgiumban, Csehországban, Írországban, Litvániában, Ausztriában, Finnországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Magyarországon folytatnak drogtesztelést bizonyos iskolákban. (...)” (drogriporter.hu/files/drogriporter/ISKOLAI_DROGSZURES.pdf)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr36966189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása