Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A rendszerváltás egy mondatban

2014.10.10. 14:53 bbjnick

A rendszerváltás (rendszere) – röviden, tömören, esszenciálisan – egy mondatban: Két stadion árát követeli egy magyarországi bank egy 95 milliós hitelért.

A hír bővebben kifejtve: „Egy kisvállalkozás nyolc éve vett fel egy 95 millió forintos hitelt, hogy szállodát építsen belőle. A hotel azonban nem hozta, amit vártak tőle, és az árfolyam is elszállt. Ruszkaiékon a bank most 28 milliárd forintnak megfelelő összeget követel, a végrehajtás ügyében ma lesz az első tárgyalás.

28 milliárd forintot követel egy bank Ruszkai Barnabásnétól egy nyolc éve felvett, 95 millió forintos hitel fejében. Az összegből két Fradi-stadion, néhány metrómegálló és 3 évnyi reklámadó-bevétel is kijönne – mutat rá a csütörtöki Blikk, amely hírt adott az esetről.

A nő családi vállalkozása egy XVI. kerületi szálloda építésére vette fel a hitelt. Arra számítottak, hogy a kis hotel bevételeiből futja majd a havi 750 ezer forintos törlesztőrészletre, de nem így lett. Hamarosan ennek dupláját követelték rajtuk. 21 millió forintot visszafizettek, de aztán nem bírták tovább, a számlájukat zárolták, nyugdíjukból elvontak, a cég pedig csődöt jelentett.

Idén márciusban a bank már 109 millió svájci frankot, azaz nagyjából 28 milliárd forint körüli összeget követel Rusznaiéktól. Amikor felvették a hitelt, a visszafizetendő összeg 140 millió forint körül volt.

Ruszkainé állítja: éjjel-nappal dolgoztak, hogy fennmaradhassanak, 30 éve nyaralni sem voltak. A stresszt az egészsége is megsínlyette: ősszel infartkusa volt, szemét is műteni kellett – mondta a nő.

A végrehajtás ügyében Ruszkaiék pereskedni kezdtek, az első tárgyalást csütörtökön tartják a Fővárosi Törvényszéken.” (hvg.hu/kkv/20140619_Ket_stadion_arat_koveteli_egy_magyarorsza/)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr46777821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása