Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Ha mi, magyarok, nem látjuk Magyarországot, akkor miért gondoljuk, hogy más látja, miért várjuk el, hogy más lássa (azt)?...

2014.03.10. 09:33 bbjnick

Mi lehet a mára menetrendszerűvé váló szlovák provokációkra adandó magyar válasz? [...egy.vezérvélemény.../.]

(E bejegyzés 2011. augusztus 25-én született.)

esterhazyjanosfoto212288_szp_szpvrz_szp_.jpgMi lehet a mára menetrendszerűvé váló szlovák provokációkra adandó magyar válasz? Magyarország akkor van, ha látszik. És akkor látszik, ha van. Ha mi, magyarok, nem látjuk Magyarországot, akkor miért gondoljuk, hogy más látja, miért várjuk el, hogy más lássa (azt)? És miért csodálkozunk azon, ha kívülről és alulról folyamatos támadások érnek bennünket? Hiszen támadóink csak az előttük megnyíló szabad utat járják be, mert ha a támadásnak nincs alanya, akkor konfliktus sincs. Sem logikai, sem erkölcsi értelemben. Meg kell tudnunk fogalmaznunk magunkat, hogy meg tudjuk mutatni magunkat, hogy (újra) a történelem teljes jogú alanyává válhassunk.

(Az illusztráció Esterházy Jánost ((Nyitraújlak, 1901. március 14. – Mírov, Csehszlovákia, 1957. március 8.), felvidéki magyar politikust, a valaha élt egyik legbecsületesebb és legtisztességesebb magyar embert ábrázolja, akivel kapcsolatban Ivan Gašparovič szlovák kormányfő a napokban a következő kijelentést tette: „Szobrot állítani Kassán Esterházynak, aki Hitler és a fasizmus híve volt, helytelen”. A kép forrása az Internet.)

(Innét: vezervelemeny.blog.hu/2011/08/25/mi_lehet_a_mara_menetrendszeruve_valo_szlovak_provokaciokra_adando_magyar_valasz)

A témáról bővebben itt: magyarido.blog.hu/2009/08/28/suhannak_visszaszallnak_lovasok_most_a_vizre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr875852250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása