Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.”

2014.02.18. 03:01 bbjnick

Olvasom: „A Jobbik követeli, hogy távolítsák el a szélsőséges, bűnözésre ösztönző kijelentéseiről ismert cigányt, Balogh Artúrt az Összefogás képviselőjelölt-listájáról, és zárják ki az MSZP-ből. Az Összefogás 2014 és az MSZP hivatalos képviselőjelöltjeként a közös lista 106. helyét foglalja el Balogh Artúr, aki 2010-ben szélsőséges, bűnözésre uszító kijelentéseket tett a »Cigányország Királya« szövegű fejléccel ellátott »blogjában« (szó szerinti idézetek): »Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök! (...) Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények. (...) Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni. (...) A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait. (...) A cigány jogosan lop. (...) Cigánybűnözés helyett jó lenne ha cigányönsegélyezés szóösszetételt használnának.« (...)”

(www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Politika&AN=baloghartur&MN=Politika&LN=Hungarian)

Olvasom: „(...) ...vissza Balogh Artúrhoz: nem mondhatom, hogy képzetlen, hiszen politológiát tanult az egyetemen, de hogy zavaros és önveszélyes a gondolkodása, az száz. Mert ő is elfogadja a világ kettészakítottságát! (...)”

(hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140217_Balogh_Artur_az_amokfuto)

Nem értem én ezt a rosszul színlelt döbbenetet és felháborodást a politikai közvélemény s még kevésbé a cigányjogvédők részéről! Balogh Artúr ugyanis semmi mást nem tett, mint (a maga „karakteres” módján) fölmondta a leckét, a magyarországi cigányság fejébe – több, mint két évtizede – sulykolt balliberális jogvédő „okosságokat”. Hogy a „politológiát tanult” B. Artúr mennyire nem a kisujjából szopta „sajátos” nézeteit, annak szemléltetésére álljon itt egy idézet Mohácsi Viktória (szdsz-es) európai parlamenti képviselő, cigányjogvédő egy – a közszolgálati magyar televízióban elhangzott – 2009-es nyilatkozatából:

...„M.V.: - ...amikor egy diszkóverekedés van, vagy tyúklopás van, ez nem azt jelenti, hogy nem követnek el cigányok bűncselekményeket, hanem azt jelenti, hogy éppen egy egyén azért teszi, mert éhes a gyereke, mert cigányozott Cozma, feltehetőleg, vagy nem tudom ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt, nézeteltérés történt és az olaszliszkai gyilkosságot is ide lehet sorolni. Azért torolták meg nagyon rossz módszerrel azok a szülők, rokonok, akiknek a gyermekét ez a pedagógus megsértette, vagy történt egy olyan baleset, vagy balesetnek tűnő esemény. Ezért volt ez a gyilkosság és nem azért, mert ők magyar nemzethez, csoporthoz tartozó egyéneket akarnak gyilkolni, tehát amikor a gárdisták, a Magyar Gárda, a Jobbik és egyéb más szélsőséges csoportok azt hangoztatják, hogy a magyarok elleni bűncselekményeket a cigánybűnözők követik el, akkor súlyos mondatokat mondanak, aminek a vége akár lehet összecsapás is. Itt nem etnikai konfliktusról van szó, mert nem két csoportnak a harcáról van szó, hanem az egyik csoportot üldözik, a másik csoport pedig gerjeszti, hogy e a hangolt még jobban látható legyen. (…)” [Az elgépelések az MTV honlapjáról származó eredeti szöveg sajátosságai; a szöveghűség végett ezeket is bennhagytam az idézetekben.]...

(Innét: neonepiprimitiv.blog.hu/2009/03/05/allitsatok_meg_m_v_t)

Ki mi(n)t vet, úgy arat, kedves balliberális jogvédők!

***

A „cigány”(ság) a bbjnick.blog.hu-n: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=cig%C3%A1ny&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr695819702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása