Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...még én is elmennék (pedig nagyon nem a vagyok az a szavazós típus...)...

2014.01.22. 05:59 bbjnick

...Az atomenergia alkalmazása (minden ellenkező híresztelés ellenére) elsősorban nem technikai, technológiai, gazdasági, energiapolitikai, energetikai, hanem (elsősorban) erkölcsi kérdés. Most – a fukusimai krízis napjaiban – (gondolhatnánk) felesleges is ezt hosszasabban magyaráz(gat)ni. Hiszen egy atomerőmű telepítése, építése annyi ember életét érint(het)i és olyan nagymértékű és olyan hosszútávú kockázat- és tehervállalást jelent, hogy önmagában technikai, technológiai gazdasági, energiapolitikai, energetikai kérdésként értelmezhetetlen. Nem véletlen tehát, hogy amióta csak létezik atomenergetika, azóta folytonosan (folyamatos) konfliktusok forrása: két ethosz csap ezekben (a konfliktusokban) újból és újból össze... (bbjnick.blog.hu/2011/04/01/atomot_a_nepnek_vazlat)

Olvasom: „(...) Új népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a paksi bővítés ügyében Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke. (...) Húsz állampolgár – a PM képviselői és elnökségi tagjai, illetve az Együtt 2014 tagjai – támogató aláírásával együtt nyújtotta be a kérdést, amely így hangzik: Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar államadósság növelésének terhére új atomerőművi blokkok létesüljenek Magyarországon. (...)” (mandiner.hu/cikk/20140121_javor_benedek_ujabb_nepszavazasi_kerelme_paksrol)

...No, egy Paksról szóló népszavazásra még én is elmennék (pedig nagyon nem vagyok az a szavazós típus, 2010-ben sem szavaztam s ezt a mostani országgyűlési választást is, szinte bizonyosan, kihagyom) és ellene [ú. é. a bővítés ellen] szavaznék... (Innét: mandiner.hu/cikk/20140121_javor_benedek_ujabb_nepszavazasi_kerelme_paksrol#comment2636933)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr955774519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása