Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...nem a bűnözés visszaszorításában, hanem az eszkalálódásában érdekeltek...

2013.11.21. 11:11 bbjnick

Olvasom: „(...) A Pest megyei Vácszentlászlóról a múlt héten többen is súlyos mérgezéssel kerültek kórházba , miután mindannyian etilén-glikollal megmérgezett bort ittak. A bort a hírek szerint egy férfitól vásárolták, illetve kapták, aki azt egy gazdától lopta. Mint kiderült, a férfi folyamatosan dézsmálta a hordókat, a borosgazda pedig, miután megelégelhette a sorozatos lopást, állítólag fagyálló folyadékkal megmérgezte a borát. Azok közül, akik ittak a borból, hatan kórházba kerültek. Egyikük, a lopott bort áruló tolvaj, már olyan súlyos állapotban volt, hogy az orvosok sem tudtak rajta segíteni.

A gyanúsított gazda a Blikknek tagadta, hogy megmérgezte a borát. Azzal érvelt, hogy kertészmérnökként rengeteg vegyszerrel dolgozik, amelyekre ugyanúgy rájártak a tolvajok, akárcsak a borára. A férfi szerint vittek mindent, ami mozdítható, s előfordulhatott az is, hogy a tolvaj kotyvasztott magának valamit, ami a halálát okozta. A férfi állítólag a betörésekről rendszeresen értesítette a rendőröket, akik azonban nem tudták a helyzetet megoldani, s a betöréseknek az elejét venni. Az emberölés gyanúja miatt vizsgálódó Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megkérdeztük, hogy a gazda hányszor jelezte az egyenruhásoknak, hogy betörtek hozzá, de cikkünk megjelenésééig nem kaptunk választ. (...)” (hvg.hu/itthon/20131105_borba_fagyallo_Vacszentlaszlo_nyomozas)

...A büntetőbíráskodásnak az a feladata, hogy visszaszorítsa a bűnözést. Ennek a bormérgezéses esetnek tiszta és világos a tanulsága: ne lopj, mert soha nem tudhatod, hogy mit lopsz el! Akik ebből gyilkossági ügyet igyekeznek kreálni és a gazdából gyilkost, azok nem a bűnözés visszaszorításában, hanem az eszkalálódásában érdekeltek. Az underclass nyílt uszítása folyik a tisztességes emberek ellen.

Amikor Szoboszlai Barna, az uborkáját villanyvezetékkel megóvni igyekvő öreg ellen megindult az uszítás, amikor áldozatnak kiáltották ki az áramütést szenvedett tolvajokat (és gyilkosnak az öregembert), akkor is egyértelmű üzenetet küldtek a bűnözőknek: jó úton jársz, folytasd csak a lopást-rablást, mögötted állunk! S ennek meg is lett az eredménye! A Barna bácsit meglopni próbáló áramütött tolvajok közül egy, amint kijött a kórházból, rövidesen negyedmagával betört egy nyolcvankét éves védtelen nénihez, kirabolták és halálraverték.

Így van ez!... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/11/20/a_borrol_a_fagyallorol_es_az_eletunk_minosegerol?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr85647668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása