Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...totálisan védtelen embereken elkövetett gyilkosság...

2013.07.23. 23:01 bbjnick

1 jegyzet

„Ha valaki még »képes dönteni« saját élete vagy halála felett, akkor neki valószínűleg még »nem jött el az ideje«...” (Valóság nagybátyánk szavai a kockás viasz(k)osvászon terítővel borított kocsmaasztal felett)

...Voltak már neked olyan fájdalmaid, amikor a fájdalom átvette az irányítást feletted és nem azt tetted, amit akartál, hanem azt, amit a fájdalom épp diktált? Egy ilyen állapotban bárki beleegyezik abba, hogy akár élete árán is szabadítsák meg a fájdalomtól: de ez nem az ő személyes döntése, ez a fájdalom diktátuma! Az aktív eutanázia totálisan védtelen embereken elkövetett gyilkosság!

S, ma, ugye, ott tartunk, hogy Belgiumban már a gyerekekre is szeretnék kiterjeszteni az eutanázia jogát!...* (Innét: liberalisokblogja.blog.hu/2013/07/19/az_eutanaziarol_liberalis_szemmel?fullcommentlist=1#comments)

* ...Egy gyereknek még annyi fogalma sincs az életről vagy a halálról, mint egy felnőttnek: a kisgyerek, akármilyen beteg is, (mivel nincs halálképe) nem tudja elképzelni, hogy meghalhat (így egy életre vagy halálra vonatkozó kérdést sem tud értelmezni), egy kamaszban pedig gyakran olyankor is dúl a halálvágy, amikor teljesen egészséges. Hogyan dönthetne egy gyerek a saját életéről vagy haláláról, amikor egy felnőtt sem képes?!... (mandiner.hu/cikk/20130721_bosz_anett_az_eutanaziarol_liberalis_szemmel#comment2191894)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr565422268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.07.25. 18:53:48

Hippocratis Jusjurandum, valószínűleg a Hippokratészt megelőző időszakból (i.e.VI.századból) származik, s a Kósz szigetén működő Aszklépiosz orvospapok fogadalmi szövege volt.

„Esküszöm Apollónra, az orvosra és Aszklépioszra és Hügieiára és Panakeiára és az összes istenekre és istennőkre – tanúkul híva fel őket – hogy meg fogom tartani képességem és szándékom szerint a következő esküt és írott kötelezvényt. […] Diaetetikus rendeléseimet képességem és szándékom szerint a betegek hasznára fogom elvégezni, nem pedig ártalmára és kárára. És halált okozó szert nem fogok senkinek sem kiszolgáltatni, még kérésére sem, sőt ilyenféle tanácsot sem fogok adni, és hasonlóképp nem fogok adni nőnek sem magzatelhajtószert. […] És ahány házba csak belépek, a betegek hasznára fogok belépni, távol tartva magamat minden egyéb szándékos és kárt okozó jogtalanságtól, főleg pedig a nemi visszaélésektől, úgy női, mint férfi testtel, mind a szabadokkal, mind pedig a rabszolgákkal szemben. És ha olyat látok vagy hallok orvosi kezelés közben vagy akár a therapia körén kívül az emberek életéről, amit nem szabad kifecsegni, azt el fogom hallgatni, abban a véleményben, hogy az efféle dolgokat szent titkok módjára kell megőrizni. Ha ezt az eskümet megtartom és nem szegem meg: örvendhessek életem fogytáig tudományomnak, s az életnek, de ha esküszegő leszek történjék ennek ellenkezője.”

(forrás: Wikipédia)

Úgy tudom, ezt az (orvosokra nézve kötelező erejű) esküt minden orvosi szakon végzettnek le kell tennie.
Egyesek viszont kajánul vigyorognak közben, mivel eszük ágában sincsen azt betartani - mi több: a Zunyijó (sunyiló) több államában éppen betartása miatt függesztettek fel néhány orvost.
Ceterum censeo: az Unyijót sürgősen meg köll reformálni !

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.07.26. 14:39:48

@Mormogi Papa:

Furcsa jószág a nyugati ember is! Milyen vígan elél az ellentmondásai között, amíg a kényelmét nem érzi veszélyeztetve! Szemét banda!:-(
süti beállítások módosítása