Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...gajdecba vele!?...

2013.05.04. 01:01 bbjnick

„4. Sem gondolkodásod, sem nyelved ne legyen kettős; a kettős nyelv ugyanis a halál csapdája.” (bbjnick.blog.hu/2012/01/31/nyilvan_a_lek_a_barkan)

...Amíg (kétszer)kettős mércével mérjük a polgárokat, addig miről beszélünk?

Amíg ugyanaz a polgár magyar, ha bűnelkövető és zs_dó, c_gány stb., ha áldozat (s ez a szemlélet történetileg --- ú. é. történelmi vonatkozásokban --- és a jelen gyakorlatában is bevett), addig ki nézhet itt nyíltan, bizalommal a másik szemébe?... (bbjnick.blog.hu/2013/03/02/_amig_ketszer_kettos_mercevel_merjuk_a_polgarokat_793)

...A purifikáció nem rossz dolog, nem árt néha purifikálni (sem)... Csakhogy, ha Nyírőt, mint országgyűlési képviselőt, (ki)purifikáljuk a magyar kulturális pant(h)eonból, akkor a tisztesség és az egyenlő bánásmód elve úgy kívánja, hogy minden művészt (ki)purifikáljunk onnét, aki 1944 ősze és 1990 tavasza között (valamely idegen megszállás alatt, ill. diktatúrában) bármiféle állami vagy közéleti szerepet vállalt. A napokban kíváncsiságból felütöttem az Új Irodalmi Lexikont (az első kötetet): hosszas keresgélés után sem találtam olyan (a kérdéses időszakban aktív) szerzőt benne, aki (a kérdéses időszakban) ne töltött volna be állami hivatalt vagy a hatalom által „osztott” és/vagy ellenőrzött pozíciót, ill. ne végzett volna „közéleti tevékenységet”.

No, most akkor mi legyen, hogy legyen?!... (bbjnick.blog.hu/2012/07/02/nyiro-ugy)

...A holohitűek a liberalizmus albigensei. Ha a liberalizmus nem állítja meg őket (márpedig nem fogja, mert épp alkalmatlansága hívta létre ezt az agresszív, dekadens szektát), akkor elpusztítják. Már itt is a holosaría!... (bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_a_liberalizmus_albigensei)

Olvasom: „Nem sugározza többé a Derricket a krimisorozatot gyártó ZDF televízió, miután kiderült, hogy a felügyelőt alakító Horst Tappert a Waffen SS tagja volt.

A csatorna munkatársait »meglepte és sokkolta« a hír, hogy a 2008-ban elhunyt filmszínész a náci párt fegyveres alakulatának tagja volt – közölte csütörtökön a német ZDF szóvivője. A közszolgálati műsorszolgáltató nem tervezi a sorozat sugárzását, és nemcsak a főadón, hanem az új digitális csatornákon sem – tette hozzá.” (hvg.hu/kultura/20130502_zdf_derrick_leveszik_musorrol)

derrickslukkerrel_szpvrz172201_.jpg...A probléma itt csak az, hogy hogyan lehet (az), hogy például Roman Polański --- akiről tudjuk, hogy gyereklány(oka)t erőszakolt meg --- (máig) ünnepelt sztár lehet (megbüntetése ellen ájvékol a „művelt” világ), míg Horst Tappert --- aki, (csak)mert 19-20 évesen, 1943 és 1945 között, sorkatonaként, a Waffen SS-ben (is) szolgált --- teljes életművével a gajdecra, a seolra, a hádészra, az örök sötétségre, az örök felejtésre ítéltetik???

Most akkor hogy is van ez, mi is van itt???... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/05/03/cohn-bendit_elmenyei_az_elvtars_kislanyokkal#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés:

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja:

magyarido.blog.hu/2010/01/20/azt_mondd_meg_mit_jelent_az_hogy_tortenelem_a_vagy_a_gajdec

bbjnick.blog.hu/2012/06/28/_kivetve_a_magyar_irodalomtortenetbol

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr925280269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.05.04. 22:17:52

Nem győzöm ismételni, a német egy korcs fajta. Percéletű germánok. Lejárt a homológjuk, mint a Lada VFTS-nek.

Tehetetlen Dodó 2013.05.05. 21:33:40

@Mr Falafel: Szigorú vagy.
Nem lehet mindenki ötezer éves, mint például a kínaiak.
süti beállítások módosítása