Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...leszivárgott...

2013.04.20. 20:33 bbjnick

1 jegyzet

...Egy ideje baráti körünkben (köreinkben) közkézen forog egy N*V-os (ad*hivatalos) határozat. Már valamennyien olvastuk és valamennyien megpróbáltuk értelmezni (sikertelenül) és valamennyien morális sokkot kaptunk tőle. Én propagáltam, hogy föl kellene pakolni a világhálóra (fix, hogy országos balhé lenne belőle), de a többiek lebeszéltek, mert szerintük a (határozatot megfogalmazó) ad*hivatalnok a lelket is kiperelné abból, aki így megalázza (mert, persze, csak akkor ütne (igazán nagyot), ha az ad*hivatalnok személye is nyilvánosságra kerülne).

Egy ötoldalas dokumentumról van szó, amelyből egy oldal maga a határozat és négy oldal az indoklás. A határozat egy kérvény elutasítása, majd (következik az indoklás, melyben) az ad*hivatalnok négy (négy!!!) oldalon keresztül indokolja az elutasítás okait, de úgy, hogy mondatainak (effektíve) nincs értelme. Tesz egy állítást, majd megcáfolja, majd az állításra hivatkozik; hivatkozik egy jogszabályra, majd felsorolja a kivételeket, majd megállapítja, hogy kivételről van szó, majd a jogszabályra hivatkozva elutasítja a kérelmet; részletezi a kérelmező indokait, elemzi a benyújtott mellékleteket — gyakorlatilag alátámasztja az(oka)t — majd, minden logikának ellentmondva, elutasítja (azokat); a kérelem tárgyát kétféleképpen is értelmezi (helyesen és félreért(elmez)ve, ami, utóbbi, valószínűleg eleve komoly eljárási hiba), majd hol az egyik, hol a másik értelmezés szerint hivatkozik arra; az indoklás utolsó oldalán pedig már grammatikailag hibás, értelmetlen mondatok is „bejátszanak”... Sikerült egy totálisan értelmezhetetlen és ugyanakkor halálosan sértő dokumentumot összeütnie az ad*hivatalnoknak, (de) úgy, hogy aki olvassa, annak semmi kétsége ne legyen, hogy (az) ügyfele kérelme jogos volt, ám a hivatalnok, minden szakmai és erkölcsi aggályt elvetve, teljesítette feladatát, a kérvény elutasítását. És úgy, (hogy aki olvassa, annak semmi kétsége ne legyen), hogy (egy ad*hivatalnok) bármit megtehet: értelmetlen betűkombinációkkal is teleszórhatja a lapokat vagy a s*ggét is odatarthatja kinyalás végett.

Erre jegyezte meg @gabriel syme nicknevű barátunk, hogy: leszivárgott. Manapság már nem csak a nagykutyák, hanem a talpnyaló, csahos blökik is mernek így viselkedni... (Innét: delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr85236711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása