Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Választás 2014.

2012.07.29. 14:32 bbjnick

Két idézet:

„Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről szeptemberben dönt a parlament.

A kormányfő közölte: Magyarországon eddig az állam választói névjegyzéket állított össze és saját adatbázisából indult ki, ezt most megfordítják, így aki a választásokon részt akar venni, annak fel kell iratkoznia, és ha ezt megteszi, akkor a jelöltállítás első pillatanától kezdve minden információt, ajánlástevési lehetőséget megkap.

A nagy vita inkább azon van, hogy azok esetében akik feliratkoztak, kötelezővé tegyék-e a részvételt – mondta.

Orbán Viktor közölte: a feliratkozás több hónapig tart majd, mindenki tudni fog róla, és könnyű lesz megoldani ezt a feladatot.

Arra a felvetésre, hogy lesznek, akik elfelejtkeznek majd erről, a kormányfő azt mondta: azt gondolja, ha valaki az ország számára egyik legfontosabb döntésben részt kíván venni, akkor »annyit igazán megtehet«, hogy a maga részéről a szándékot jelzi.”

(mandiner.hu/cikk/20120727_csak_eloregisztracioval_lehet_majd_szavazni)

„– Amíg te itt olvasgattál, elképzeltem, hogy O. V.-t, miután a párt vidéki választmányi tagjai lemondatták, a pártszékházból kilépve egy tüntető leköpi. Nem szükségeltetett hozzá különösebb fantázia.”

(magyarido.blog.hu/2009/06/02/a_fu_kozt_a_gazban_az_aljban)

a_fuzfa_es_a_szel_kep01_ff_kk_mdfklt_trdlt_401261_.jpg

***

Választás(ok): bbjnick.blog.hu/search?searchterm=v%C3%A1laszt%C3%A1s&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. július 29.:

...Maguk nem érzékelik azt az iszonyatos morális roncsolódást, amit ez a képtelen játszmázás és hazudozás okoz? Egy ú.n. baloldalitól ezt nem veszi fel és magára az ember, mert egy ú.n. baloldali vagy bűnöző vagy prostituált vagy idióta. De ha valaki keresztény és nemzeti hivatkozásokkal teszi ugyanezt?! Az én családomnak az elmúlt két évben minimum negyedével csökkent a jövedelme: szóvá tettem én ezt bárhol is, akár egyszer is? No, de hogy a magyar vidék mára gyakorlatilag teljesen élhetetlenné vált, félállati hordák gyilkolnak és fosztogatnak, öregek, nők és gyerekek a kiszemelt prédák és a miniszterelnök példátlan társadalmi békéről szónokol?! Hogy bármilyen hivatalos ügyben megpróbál eljárni az ember, mindenütt csak zűrzavarral, üres, sötét gőggel, arroganciával és szemforgató képmutatással találkozik?! Már bocsánat! Ebben kellene a kibontakozó szebb magyar jövőt látnom?

Maguk jelentkeznek majd regisztráltatni magukat a 2014-es országgyűlési választásokra?

(...)

Éljek a keggyel (esetleg legyek is hálás a kegyért), hogy hozzájárulásomat adhatom ahhoz, hogy kihasználjanak, kisemmizzenek, a pofámbahazudjanak és -röhögjenek, megalázzanak, bemocskoljanak mindent, ami számomra szent és fontos, szabad prédául vessenek elállatiasodott,őrjöngő gyilkosoknak (s ha megpróbálom megvédeni magamat és az enyéimet, akkor megbüntessenek), s hogy kutyaeledelként végezzem egy konzervdobozban?

No, az nem én leszek, azt hiszem...

(delphoijosda.blog.hu/2012/07/04/xviii_460/fullcommentlist/1#c17426296 & delphoijosda.blog.hu/2012/07/04/xviii_460/fullcommentlist/1#c17426482)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. augusztus 2.:

...A Fidesz abból a hibás elképzelésből indul ki, hogy bármiféle választási cenzus az ő malmára hajtaná a vizet. Ez, szerintem, (a Fidesz hamis önképéből eredő) tévedés.

Többször felvetettem már (föltettem már a kérdést), többeknek, de még sehol, senkitől nem kaptam rá egyértelmű, világos, egyenes  választ, hogy: ha (szerintük), mondjuk, 1994-es, 1998-as, 2002-es stb. választások cenzusosak lettek volna (és pld. csak a diplomások vehettek volna részt azokon), akkor milyen eredmények születtek volna? Mivel azidőtájt én már szavazópolgár voltam és érintkeztem, rendszeresen eszmétcseréltem szavazópolgártársaimmal, így, majdhogynem, fogadni mernék rá, hogy a nemzeti oldal sz**abbul jött volna ki a cenzusos választásokból, mint amilyen eredményekkel végülis végzett.

A regisztráció is tkp. egyféle cenzus. De (szerintem) a remélt hatástól eltérően fog működni. A csürhe szavazata piacképesebb, értékesebb termékké válik általa, míg a felelős, öntudatos szavazót sérti és (valószínűsítem) sokakat elidegenít a demokráciásditól...

(mandiner.blog.hu/2012/08/02/ajanloszelvenyek_korzetek_regisztracio_az_ordogi_valasztasi_rendszerrol/fullcommentlist/1#c17462184)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr824684798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása