Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Új országot építünk!” 2.

2012.07.18. 05:01 bbjnick

E bejegyzés két előzménye: magyarido.blog.hu/2008/08/24/tegy_a_motivalatlansag_ellen & bbjnick.blog.hu/2012/01/23/boldog_uj_esztendot_magyarorszag_uj_orszagot_epitunk_1

kassakromboljatokhogyepithessetekesepitsetekhogygyozhessetek_tlxpnlt128_400310_.jpg

kordonbontaskossuthtetorbanviktor_tlxpnlt128rtk_400266__1.jpg

Egy fontos lépés: Mára Magyarország (egy) olyan ország, ahol a vagyon elleni bűncselekmények 50000 forintos értékhatárig szabálysértésnek minősülnek.

(A „rendszerváltást” követő első szocialista-szabaddemokrata kormány egyik (leg)förtelmes(ebb) öröksége a „megélhetési bűnözés” fogalma (amely a gyakorlatban a 20000 forint alatti értékben elkövetett vagyon elleni bűncselekmények szabálysértésként való kezelését jelentette) és az ennek következményeként, az ezredfordulóra tragikus és gyakorlatilag kezelhetetlen méreteket öltő (és máig is, továbbra is, terjedő és egyre növekvő mértékű)  „cigánybűnözés” el- és ránkszabadulása. A Fidesz nagyon kevés értelmezhető (és így számonkérhető) ígéretének egyike 2010-ben ennek a bűnözési hullámnak a megfékezése volt („Két hét alatt rend lesz a magyar vidéken!”). Hogy 2010 tavasza óta hány „két hét” telt el, azt valamennyien könnyen kiszámíthatjuk, hogy azóta mi változott (és mi nem változott) a magyar vidéken, azt valamennyien tudjuk. S ha mindezen ismeret és tudás birtokában felütjük a 2012. évi II. törvény (www.complex.hu/kzldat/t1200002.htm/t1200002_0.htm), a tulajdon elleni szabálysértésről szóló részét, akkor...

„(...)

132. A tulajdon elleni szabálysértés

177. § (1) Aki

a) ötvenezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,

b) ötvenezer forintot meg nem haladó kárt okozva készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélést, csalást, szándékos rongálást,

c) ötvenezer forintot meg nem haladó vagyoni hátrányt okozva hűtlen kezelést

követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, szabálysértést követ el.

(2) Aki idegen, nem gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, szabálysértést követ el.

(3) Aki a kulturális örökség védett elemeit, az államhatár, a megye-, város-, községhatár vagy a birtokhatár megjelölésére szolgáló hivatalos, vagy földmérési jelet vagy létesítményt, tömegközlekedési vagy távközlési eszközt, közúti jelzést, parkot vagy ahhoz tartozó felszerelést, természetvédelmi hatósági és tájékoztató táblát vagy egyéb közérdeket szolgáló jelet vagy létesítményt gondatlanul megsemmisít, megrongál, elvisz, áthelyez vagy elmozdít, szabálysértést követ el.

(4) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott szabálysértés miatt az erdészeti szakszemélyzet tagja, a halászati őr, valamint a mezőőr, a természeti és védett természeti területeken a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.

(5) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt szabálysértési eljárásnak csak magánindítványra van helye, ha a sértett az elkövető hozzátartozója.

(6) Az elkövetési érték, kár, illetve okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása céljából érték-egybefoglalásnak van helye, ha az eljárás alá vont személy az (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott ugyanolyan cselekményt több alkalommal, legfeljebb egy éven belül követte el és ezeket együttesen bírálják el. Nincs helye érték-egybefoglalásnak, ha az üzletszerű elkövetés megállapítható.

(...)”)

Folytatjuk...

***

Apdét vagy kiegészítés, 2012. július 20.:

www.youtube.com/watch?v=q28FUQUD41M

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr564663494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása